Вітаємо Вас на сайті нашої книгозбірні!
Меню сайту
Наші партнери
/span>
Лічильник

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 14 » Афганістан болить в моїй душі
21:35
Афганістан болить в моїй душі
Афганська війна – одна із сумних сторінок нашої історії…  Навіть його величність час, якому нібито підвладне все на світі, не може втамувати біль в серцях матерів, чиї сини полягли на полі брані у далекій від рідної землі країні. Цей біль тільки посилюється від усвідомлення того, що  їхнім дітям – молодим, енергійним, сильним – ще б жити й жити, розбудовувати нашу державу, зрештою, просто творити добро на благо всіх жителів чудової планети на ймення Земля.
    Про тих, хто першим ішов в атаку, закриваючи грудьми своїх товаришів, хто не вилазив із нескінченних рейдів і спецоперацій, про тих, хто не міг керуватися ніяким іншим законом, окрім Закону совісті і честі, пройшла година - спогад «А біль Афгану – навіки, в душі чомусь не змовкне…», яку провели бібліотекарі центральної районної бібліотеки Олена Пінкевич, Катерина Дерев’яненко та студентка Київського університету культури і мистецтв Корпач Анна для учнів загальноосвітньої школи №2. Вже давно відгриміла та жорстока війна, а її ветерани ще й досі здригаються у снах від пострілів автоматів і кулеметів, завивання реактивних снарядів, вибухів мін та бомб. На годину – спогад запрошені учасники бойових дій в Афганістані заступник голови районної Ради Василь Півень, депутат селищної Ради Микола Угонь та інвалід ІІІ групи Василь Геч. Вони розповіли про свою участь у афганській війні, та відповідали на різні запитання присутніх. Василь Півень подарував книги : «Цвет войны», «Історіографія війни в Афганістані», «Кримский Жребий».
    Сьогодні у мирному житті представники афганської когорти не втратили вміння товаришувати, допомагати, співчувати, любити, чесно виконувати свій громадянський обов‘язок. Безмежна вдячність ветеранам афганської війни і доземний людський уклін! Про події які відбувалися 25 років тому присутнім нагадували відео кліпи «Уходили парни из Афгана», «Чорний тюльпан» «Рота.  Афганистан», «Письмо к матери», які переглядалися  під час заходу. З більш детальнішою інформацією про Афганську війну учасники дізналися коли переглянули книжкову виставку «Афганістан болить в моїй душі».

Категорія: Новини бібліотеки | Переглядів: 636 | Додав: Олександр | Теги: Афганістан, біль, ратне, бібліотека
Всього коментарів: 0
ComForm">
avatar
...
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
...